Dari Rumah Macam ‘Port Hisap Bong’, Lihat Bagaimana Lelaki Ini Transform Rumahnya Jadi Super High Class

Credit : Mohd Khairul Mk Rumah sememangnya tempat penting buat keluarga untuk berteduh melepaskan penat seharian, bak kata pepatah ‘Rumahku, Syurgaku’. Kalau rumah itu tak menarik dan bersepah, mestilah rasa tidak selesa. Betul tak? Bayangkan dari rumah macam sarang penagih dadah, individu ini buktikan mampu ubah menjadi luar biasa. Lihat foto transformasi ini, mana tahu…

Buat Dadih Susu Sedap Macam Pasar Malam. Serius Mudah & Berlipat Ganda Jimat

“Dulu-dulu kalau pergi pasar malam mesti nak beli dadih. Favourite tuuu… Pantang jumpa mesti nak beli! Tapi sekarang ni macam susah je nak jumpa orang jual dadih…” Sedapnya makan dadih susu yang biasa jumpa dekat pasar malam tu kan? Rasa yang lemak berkrim, dengan teksturnya yang lembut dan cair di mulut. Dapat pula makan sejuk-sejuk….

Tips Deko Rumah Apartment/ Flat Untuk Raya.

Tips Deko Rumah Apartment/ Flat Untuk Raya. Ramai yang tinggal rumah jenis kondo, apartment dan flat. So ruang memang sempit dan macam mana nak deko untuk raya? Ini caranya . Cermin Sebagai Hiasan Dinding Dengan meletakkan cermin di tempat-tempat yang strategik, kawasan kecil pun nampak besar. Anda boleh letak di bertentangan dengan tingkap rumah anda….

Fresh Homemade Jerux Krup Krap. Ketagih Terux

“Wah, kecur air liur tengok jeruk mangga asam boi ni kat FB. Rasa macam nak order je sebalang…” Sekarang ni dah macam-macam benda dijual online, termasuklah makanan. Antara yang popular termasuklah jeruk mangga asam boi ni kan? Memang syok makan jeruk mangga macam ni, boleh ketagih dibuatnya. Kalau nak ikutkan, sebenarnya nak membuatnya tak susah pun. Lagi jimat dan…

Bilik Mandi Ala Ala hotel 5 star !!

Jom cuci mata kejap !! SO kalau korang yang selama ni idamkan bilik air yang mewah, tak perlu nak berangan duduk rumah besar dan keluarkan banyak duit check in hotel, kami bantu beri anda idea untuk buat renovation. Nak berangan tak perlu duit pon

CARA HIAS BILIK TIDUR YANG SIMPLE TAPI SUPERB HABIS!

Sesekali cuba guna cara hias bilik tidur yang mudah ini. Mesti nampak cantik walaupun jimat. 1. TUKAR KEDUDUKAN KATIL Ini sesuai bagi mereka yang punya ruang luas. Tidak semestinya katil perlu disandarkan pada dinding. Letakkan katil pada sudut berlainan atau bertentangan dengan kedudukan asal. Foto Kredit: diegoschiavi.com 2. TUKAR FRAME ATAU SUSUNAN GAMBAR Bagi yang kreatif, bolehlah mencuba…

Bilik Tidur Tema Black & White

Kredit : Ilham Dekorasi Pemilihan kombinasi warna bilik tidur yang terbaik memang agak sukar. Hiasan dalaman sesebuah bilik tidur bermula di sini. Oleh itu, anda harus pastikan kombinasi warna yang dipilih akan menjadi bilik tidur nampak lebih nyaman,moden & juga bergaya. Kini, bilik tidur bukan lagi hanya sebagai tempat untuk tidur pada waktu malam. Di…